22 Eylül 2014 Pazartesi

Yalan

Sularını düzenli olarak verdiğimde bana gülümseyen çiçeklerim var benim. Siz inanmazsınız. Yalan değil oysa.  Belki görmüşsünüzdür güldüklerini kiminiz. Görmeyene anlatmak zor ,yaşamak lazım. Gülmeleri içinde onları yaşatmak. İçlerinden biri, tam su verirken ,yapraklarından birini oynatır her zaman.
"Heyy selam güzel kadın, teşekkür ederim " der.
Güzelden kastı fiziki güzelliğim değil, onu sevdiğim için güzelim.Sevgilide öyle değil mi ? Seversen güzelsindir. Gözlerin ışıldar. Bazı şeyler gözden kaçmaz. Yalandan seni seviyorum dersen göz ele verir seni. Parlamaz o zaman. Boşa sevdiğinin gözünün içine bakmaz sevenler. Ve yalandan seviyorum demişseniz sevdiğinize ve parlamıyorsa o anda gözler, bir daha ayaklarına kapansanız inandıramazsınız. İnancını yitirmiş bir sevgiliyi ne zordur ikna etmek.

Artık evin içine sığmayan çiçeklerin bir kısmını kapının önüne koymak zorunda kaldım. Bu kadar duygusal olmamak lazım ama onları oraya koyarken, sanki evden çocuğumu kovar gibi üzüntü duyuyorum. O kadar çoklar ki, komşu dairenin kapısına kadar ulaştılar. Allah'tan komşu pek evde değilde sorun olmuyor. Üstelikte yalnız yaşayan bir erkek. Erkekler çiçeklerden anlamaz. O da çiçekleri  görmüyor bile girip çıkarken sanırım. Komşunun sevgilisi de görmüyor anlaşılan. Bazı kadınlar da çiçek sevmez. Komşunun sevgilisi var evet. Bu da çiçek sevmeyen kadınlardan herhalde. İşime geliyor tabii. Sevgilisinin bu evde kalmaması da işime geliyor. Yalandan "günaydın " demeyi sevmiyorum çünkü. Kadın ara sıra bana yalandan " günaydın " diyor . Cevap vermek zorunda kalıyorum yalandan. "Günaydın"

Geçen gün çiçekleri suluyorum. Komşunun kapısına yakın olanları. Adamın sesi geliyor. Telefonda birisi ile konuşuyor. Dinledim. Evet alenen kulak verip dinledim. Yok, yok kapıya dayamadım kulağımı. Adam o kadar yüksek sesle konuşuyor ki, ona gerek kalmadı.
_ Sevgilim beni yanlış anlamışsın. Ben öyle demek istemedim.
Çiçeklerde duyuyor konuşmayı. Kahkahalarla gülüyorlar.
_ Aşkım, hadi gel lütfen. Yapma ama böyle. Ben seni çok seviyorum.
Çiçekler hep bir ağızdan bağırıyor, "yalannnn, öbür kadına da aynı şeyleri söylüyor"
_ Bak yanıma gelince sana bi sarılacağım, kemiklerini kıracağım kız senin.
Çiçekler yine bağırıyor " öküzzzz"
Çiçeklere sessiz olmalarını tembih edip, sese verdiğim kulağımı geri alıp, parmaklarımın ucuna basa basa  eve döndüm. 

18 Eylül 2014 Perşembe

Koca fil

"Üşüyorum" dedi kadın.

"Isıtırım ben seni" dedi adam.

"Yorgunum" dedi, sırtını adamın göğsüne yasladı kadın.

"Burdayım" dedi adam.

Sustu kadın. Gözlerini kapatıp kendini huzurun kollarına bıraktı. "İyi ki varsın " dedi içinden. Koca bir filin kollarına emanet etmişti kendini, artık hiç bir şeyden korkmasına gerek yoktu.